top of page

Motorreizen met Big7Tours

Fly&Drive Motorreizen of motortransport naar Spanje voor je eigen Fly&Drive of Drive&Drive. Heerlijk vrij​ e​n ontspannen motorrijden in het mooie Spanje! Voor heerlijk motorrijden in de mooiste gebieden van Europa ben je bij Big7Tours op het juiste adres. Onze specialiteit is Spanje, een waar uitgezet circuit in de natuur.

Voor veel mensen is het zelf heen en terug rijden op de motor rijden naar Spanje voor een korte vakantie is echt veel te ver en onhandig. Het kost je minimaal 4 dagen heen en 4 dagen terug en dan ben je nog maar boven in Spanje. Vandaar ons complete product Fly en Drive, wij vervoeren je motor, boeken vliegtickets en hotels en zetten de mooiste routes uit. Het is ook mogelijk alleen je motor te laten vervoeren incl. helmen, motorlaarzen, motorkleding en overige (onbeperkte) handbagage incl. een vervoerschade verzekering, dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.


Prijs voor een Fly en Drive event is All-In, het maakt niet wat voor type motor je meeneemt van Harley, Chopper, Allroad, Tour of Streetfighter, wij brengen hier een gemiddelde prijs voor in rekening.

Boekt zelf een vliegticket, je rijdt met eigen auto naar Spanje of neem je de trein, je motor staat klaar op een vooraf gesproken (hotel) locatie in Spanje.

Wij adviseren je motor All-Risk te verzekeren, dat geeft gewoon minder gedoe mocht er schade ontstaan, uiteraard is jouw motor verzekerd volgens Europese vervoersvoorwaarden. 


Ter info: een transport verzekering is een verplichting voor elke vervoerder die niet zijn eigen spullen vervoerd van A naar B, organisator van motorreizen die ook het vervoer van motoren in hun reispakket hebben zitten moeten dit dus ook en mogen wettelijk dit niet apart in rekening brengen of onverzekerd iemand anders goederen meenemen. Elk voertuig moet verzekerd zijn op transport middels een Europese transport verzekering. 


Ook is een licentie m.b.t. Europees vervoer verplicht, ook voor de transporteur eigenvervoer, dit niet heeft geregeld, kan beslagname onderweg op onjuist transport volgens het Europees verdrag een gevolg zijn, en/of schades voor jouw eigen rekening komen. Organisaties met karren achter hun busjes, of je gaat zelf met 6 motoren achter jouw auto zonder dat alle eigenaren ook in deze auto zitten, kan het verkeerstoezicht (BAG, ILT, etc.) dit zien als onwettig transport met kans op inbeslagname en pas vrijgave van de motoren na het betalen van een boete van € 5.000,- Gewicht van meer dan 2.500 kg voor het voertuig + aanhanger + motoren vallen onder commercieel transport, dit houdt in tachograaf verplichting mbt rij- en rusttijden en wettelijke Europese transport verzekering. Laat je alleen de motor vervoeren zonder dat je een pakketreis boekt valt dit onder de beroepsgoederen verzekering en transport wetgeving.

Motorvervoer

Bij B7T gaan de motoren niet in bokken gestapeld met een heftruck in de trailer, maar rijdend zodat spiegels en ruiten niet verwijderd hoeven te worden dit i.v.m. de breedte en hoogte van de bokken. Twee lagen motoren in een trailer met bokken bekent dat jouw motor niet hoger mag zijn dan 1,35 meter en breder dan 1,18 meter anders past dit niet in twee lagen hoog in een standaard Mega oplegger. Wij zijn de enige in Nederland die jouw motor vervoeren in een twee-laagse dichte afgesloten trailer met 2 x1,85 hoogte, droog en diefstal veilig.


Bij onvoldoende aanmelding zal je bij ons niet zien dat wij alsnog jouw motor op een (open) aanhanger of in een busje maar even naar Spanje brengen. Voor onze transporten hebben wij een officieel transportregistratie EvoFenedex en transport (CMR) verzekering. Mocht je bij een andere organisatie boeken, vraag hierna of dit ook goed geregeld is.


Big7Tours heeft voor komende jaren diverse motorreizen op programma staan, zie bij onze pagina Kalender of klik op deze link. Normaliter is dit elke jaar in de week van Hemelvaart.


Per jaar verschilt het gebied, al meer dan 14 jaar organiseren wij verschillende motorreizen en al jaren zijn deze trips goed bezet, schrijf daarom op tijd in want Vol = Vol i.v.m. de ruimte in de trailer van de te vervoeren motoren, totaal kunnen wij tussen 20 en 24 motoren meenemen afhankelijk welke type motor zich inschrijft.

Motorreizen door Spanje
Motor transport Spanje
Motorreis Spanje

Heb je een groep van minstens 20 motoren?

Maak je eigen trip!

Wij gaan je eisen en wensen inventariseren en vertalen.

Dit kan zijn van alleen halen en brengen van de motoren, tot een geheel verzorgde trip met geboekte vliegtickets, hotel en uitgezette routes voor je navigatie. voorbeelden zijn Corsica en Sardinie, Zuid Italië, Marroko, Griekenland of Spanje.  

Daarbij houden wij rekening met jouw wensen, maatwerk dus.

Glooiende landschappen en dan weer haarspeldbochten en mooie afdalingen, het sturen laten wij aan jou over maar, de kamers, het ontbijt en veilige parkeergelegenheid in speciaal geselecteerde vriendelijke hotels is gezorgd.


De uitgezette routes krijg je als bestand aangeleverd voor het uploaden in je eigen Garmin navigatie. Eventueel kun je een Garmin van ons lenen.


Bekijk de pagina Ervaringen en reacties om de ervaringen van deelnemers die al eens mee zijn geweest te lezen of kijk naar het filmpje gemaakt door 1 van de deelnemers Montanas Curvas 2023.


Voor vragen kun je Henri Hoekzema bellen via: 06-13553385 of mailen via: hoekzema@bigseventours.nl

¡Viva España!

bottom of page